Mitä on laadukas yhteisöllisyys somessa? (esitys)

27Tam15

Pidin eilen CMADFI-tapahtumassa puuheenvuoron laadukkaasta yhteisöllisyydestä sosiaalisessa mediassa.

Avaa esitys SlideSharessa

En valitettavasti päässyt esteen vuoksi paikalle, joten esitys oli pidettävä etänä – tällä kertaa Skypen kautta, joka toimii tällaiseen jopa aika hyvin. Olisi ollut mahtavaa päästä paikalle ja juttelemaan aiheesta lisää kasvokkain, mutta nyt on vain pakko todeta, että katsotaan sitten ensi vuonna uudestaan.

Esityksen alun väittämä, että yhteisöä ei voida rakentaa tai tehdä, sai kiitettävästi huomiota Twitterissä. Tässä esimerkiksi Piritta Seppälän twiitti:

Yhteisön rakentamisen mahdottomuudesta voit lukea lisää aiemmasta blogiartikkelista. Lyhyesti kyse on siitä, että yhteisö on ihmisten muodostama sosiaalinen kokonaisuus – sellaista lienee määritelmällisestikin mahdotonta rakentaa tai pakottaa syntymään. Sen sijaan – ja tämä oli myös koko esitykseni ydinpointti – kyse on yhteisön syntymiselle otollisten olosuhteiden rakentamisesta. Jokaisen yhteisön syntymisen ja yhteisöllisen työskentelyn prosessi on ainutlaatuinen, vaikka toimintatapa, jolla se synnytetään ja jolla sitä tuetaan, sinänsä olisi sama.

Käytännössä yhteisön syntymistä tuetaan tukemalla yhteisöllistä toimintaa – ihmisten välisten sosiaalisten suhteiden muodostamista ja vuorovaikutusta. Esityksen lopuksi listasin muutamia edellytyksiä ja keinoja tähän:No Responses Yet to “Mitä on laadukas yhteisöllisyys somessa? (esitys)”

  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: