Ajatuksia ja kokemuksia some-vanhempainilloista + esitys

08Mar17

Syksyn koulutusrumbaan on mahtunut myös vanhempainiltojen pito 17.10. Kiviniemen koululla ja 19.10. Takkurannan koululla Oulussa/Haukiputaalla. Näissä osallistujina oli 4.-, 5.- ja 6.-luokkalaisia vanhempineen.

Oli todella positiivista, kuinka monet vanhemmat ja lapset lähtivät mukaan iltoihin sekä osallistuivat aiheiden keskusteluihin!

Kouluttajana lievänä haasteena oli suurin piirtein saman setin pitäminen kahdesti per päivä – eli peräti neljästi peräkkäin. Takki oli melko tyhjä kummankin illan jälkeen. Asiatkaan eivät olleet niitä helpoimpia käsiteltäviksi. Kun itsekin olen vanhempi, oli näissä tilaisuuksissa kyse myös vertaisille puhumisesta.

Avaa esitys SlideSharessa

Suurimman kuiskutuksen lasten osalta aiheutti esityksessä kohta, jossa listataan TOP 20 tubettajat Suomessa. Valtaosa lapsista viittasi tuntevansa heistä vähintään 15. Samoissa kohdissa vanhemmat katsoivat silmät pyöreinä, että miten ne voivat nuo kaikki tuntea… Taisivat silmät avautua.

Hieman vastaava tilanne oli jo kansidian kohdalla, kun selvitin, moniko somepalveluista oli tuttuja lapsille, entä vanhemmille.

Parhaita hetkiä olivat ne, joissa lapset kertoivat omakohtaisia kokemuksiaan esimerkiksi nettikiusaamisesta tai siitä, millaisiin asioihin ovat netissä/somessa törmänneet, sekä miten ovat näissä tilanteissa toimineet.

Kannustin – ja kannustan – vanhempia keskustelemaan lastensa kanssa siitä, mitä somepalveluita lapset käyttävät ja mitä niissä tehdään. Molemmin puolin voidaan oppia paljon. Ja kun keskusteluyhteys on avattu, voidaan hankalistakin asioista ja tapahtumista keskustella helpommin.

Kokonaisuutena näistä illoista jäi fiilis, että kyllä kannatti, vaikka iltatilaisuuksien sovittaminen kalenteriin ei olekaan helpoimmasta päästä.No Responses Yet to “Ajatuksia ja kokemuksia some-vanhempainilloista + esitys”

  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: