Somepalvelut ja TVT opetuksessa (esitys)

08syys17

Olin keskiviikkona Ylivieskassa kouluttamassa alueen digitutor-opettajille sosiaalisen median opetuskäyttöä. Oheismateriaalina harjoituksissa käytimme Open somekirjaa ja kirjat jäivät kouluille käyttöön. Koulutuksen järjesti Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto.

Täytyy sanoa, että osallistujina oli kyllä todella aktiivisia ja innokkaita opettajia – kiitos! 🙂

Avaa esitys SlideSharessa

Tässä ote esityksestä, koulun some-pelisääntöjen laatiminen voi tapahtua esimerkiksi näin:

koulun-some-pelisaannot2 Responses to “Somepalvelut ja TVT opetuksessa (esitys)”

 1. 1 merja Bauters

  Hyviä pointteja mutta toivoisin myös että asioiden lähteet olisi merkitty täsmällisemmin. kyselyiden tuloksista ei aina selvinnyt kuka tehnyt jne. ja esim. kalvo 21 vuosituhannen ”tulevaisuuden” taidot kertoo lähteeksi http://www.atc21s.org/ ja sivun informaation on For further detail please see: Binkley, M., Erstad, O., Hermna, J., Raizen, S., Ripley, M., Miller-Ricci, M., & Rumble, M. (2012). Defining Twenty-First Century Skills. In Griffin, P., Care, E., & McGaw, B. Assessment and Teaching of 21st Century Skills, Dordrecht, Springer.https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2F978-94-007-2324-5_2.pdf

  • 2 Harto

   Kiitos kommentista. Olen ajatellut tuon ATC21s:n kanssa, että kun se on hyvin tunnettu, niin viittaus organisaatioon riittää. Kyseisen sliden kohdalla kerron yleensä laajemmin asiasta eli siitä, miten eri tahot ovat pyrkineet tunnistamaan tulevaisuudessa tarvittavia taitoja. Muita vastaavia määrittelyjä ovat mm. EU:n elinikäisen oppimisen avaintaidot (Key Competencies for Lifelong Learning) ja USA:ssa P21:n The Partnership for 21st Century Learning. Kaikissa näissä on yhteisiä piirteitä, mutta ATC21s:n listaus on sopivan napakka, joten olen käyttänyt sitä johdantona ja taustana peruskoulun (ja muidenkin koulutustasojen) uuden OPS:in tavoitteisiin.

   Täytyypä merkitä tuo lähde jatkossa huolellisemmin. Muissa slideissä taisi olla lähteet kohdillaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: