Mobiililaitteet opetuksessa -esitys + Tablet-sovelluksia opetukseen -wiki

07Mar14

Pidin keskiviikkona Haapajärvellä koulutuksen mobiililaitteiden käytöstä opetuksessa. Osallistujina oli pääasiassa alakoulun opettajia Haapajärveltä, Kärsämäeltä, Reisjärveltä ja Pyhäjärveltä. Kyse oli Oulun yliopiston Täydentävien opintojen keskuksen järjestämästä koulutuksesta.

Koulutus keskittyi enimmäkseen käytännön harjoitteluun, jossa pääroolissa oli Google Driven sovellusten käyttö. Monilla opettajilla oli omat tabletit mukana ja lopuille oli tarjolla iPadit ”koulun puolesta”. Eli samalla konseptilla toimittiin kuin sen pitäisi oppilaidenkin kanssa mennä. 🙂

Tässä koulutuksen esitys:

Avaa esitys SlideSharessa

Ensi viikolla pidän vastaavan koulutuksen yläkoulun opettajille.

Näitä koulutuksia suunnitellessa tuskailin jälleen kerran sitä, että vaikka Suomessa on ollut (ja on) lukuisia mobiilin oppimisen hankkeita, niin edelleen on ollut puute hakemistosta, josta löytyisi kootusti opetukseen soveltuvia mobiili-/tablet-sovelluksia. Olen jo vuosien ajan peräänkuuluttanut appsien pedagogisen käytön arviointia ja etenkin tällaisen tiedon jakamista muiden opettajien käyttöön. Mieluiten yksinkertaisella ja helposti lähestyttävällä tavalla.

No, koska asiasta puhuminen ei ole sitä korjannut, niin perustin tiistaina itse Tablet-sovelluksia opetukseen -wikin. Kas tältä se näyttää:

Tablet-sovelluksia opetukseen wiki: http://tablet.purot.net/

Keräsin wikiin aluksi reilut 40 appsia ja nettipalvelua. Mukana on myös runsaasti muiden tekemiä esityksiä ja videoita sekä linkkejä blogikirjoituksiin. Ajatuksena on siis koota aktiivisten opettajien työnjälkiä ja kokemuksia samaan yhteyteen, jossa sovellukset/nettipalvelut esitellään. Sivusto on vielä pahasti kesken, mutta alku tämäkin. Päivittelen sitä jatkossa paremmaksi ja kutsun mukaan muitakin innokkaita. Wikiin voi rekisteröityä ja pyytää jäsenyyttä. Olisi mainiota, jos tähän löytyisi ainakin muutama innokas ylläpitäjä, koska yhden ihmisen työpanos ja sovellusten tuntemus on joka tapauksessa melko suppea.One Response to “Mobiililaitteet opetuksessa -esitys + Tablet-sovelluksia opetukseen -wiki”


  1. 1 Mobiililaitekoulutukset | Tietoyhteiskuntaosaamista kouluille Selänteellä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: