Oppimisen monimuotoistuminen ja teknologian haasteet (vierasbloggaus Kaikkialla.fi:ssä)

09Huh14

Kirjoitin vieraskynä-kirjoituksen Koulu Kaikkialla -hankkeen blogiin. Valitsin kirjoitukseni aiheeksi oppimisen monimuotoistumisen ja teknologian opetuskäyttöön liittyvät haasteet. Samalla se on ajankohtainen kannanotto menossa olevaan keskusteluun.

Kirjoitukseni alku:

Vanha klisee kuuluu, että huomispäivän ongelmia ei ratkaista eilisen menetelmillä. Se kuvaa hyvin tämän hetken opetuksen kehittämisen haasteita. Ihmeteltävän usein mediassa törmää mielipiteisiin, joiden mukaan opetusta ei pitäisi pyrkiä uudistamaan, vaan tulisi pitäytyä vuosisataisessa opetuksen perinteessä. Tällaisiä näkemyksiä kuuluu jopa opettajankouluttajilta, joiden sentään pitäisi olla etukenossa varustamassa kentälle lähteviä opettajia viimeisimmillä alan tutkimustiedoilla ja innovaatioilla.

On puhtaasti teoreettinen kysymys, voitaisiinko opetus yhä järjestää vain oppikirjojen, kynien ja vihkojen varassa – karrikoidusti. Yhdessäkään koulussa ei voida edes harkita sellaista, koska teknologia tunkee luokkahuoneeseen ovista, ikkunoista ja oppilaiden mukana. Joissakin kouluissa tämä tosin yritetään estää keräämällä kännykät tunnin alussa pois.

Vastapainona on onneksi kouluja, joissa luokkahuoneesta pyritään teknologian avulla ulos. Helpoiten se käy kännykän tai tabletin sekä netin avulla.

Lue loppuun tästä

 

P.S. Samaan aikaan pedagogiikka palaa ITK-konferenssissa Hämeenlinnassa. Allekirjoittanut on äänessä yhdessä Parkanon Keskustan koulun Arja Pihlajan kanssa perjantaina klo 11-11:30 salissa nro 21, aiheena Wiki oppimisalustana ja luokan yhteisenä tilana verkossa. Minun osa esityksestä löytyy tästä ja Arjan tästä. Nähdään Aulangolla! 🙂No Responses Yet to “Oppimisen monimuotoistuminen ja teknologian haasteet (vierasbloggaus Kaikkialla.fi:ssä)”

  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: