Sosiaalisen median katsaus 09/2013 (esitys)

10syys13

Vuoden työnalla/roikkumassa ollut sosiaalisen median katsaus tuli lopulta valmiiksi, olkaa hyvät:

Avaa esitys SlideSharessa

Kyseessä on järjestyksessä viides some-katsaus. Aiemmat löytyvät täältä.

Aika paljon on muuttunut siitä, kun tein edellisen katsauksen vuonna 2011. Nettipalveluiden TOP 10 on pysynyt samana, mutta uusia nousevia palveluita on monia, esim. Tumblr, Instagram ja Pinterest. Facebookin kiinnostavuus erityisesti nuorten keskuudessa on laskenut ja nuoret ovat alkaneet käyttämään yhä enemmän myös muita palveluita. Facebook on nuorille itsestäänselvyys, mutta ei enää varsinainen ”nuorten palvelu”. Ehkä juuri tämän takia Yahoo osti Tumblrin ja Facebook Instagramin – kumpikin hulppeaan miljardin dollarin hintaan.

Jos sosiaalisen median kehitystä parina viime vuonna pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se sana olisi ”monipuolistunut”. Teemme yhä enemmän henkilökohtaisia valintoja, missä some-palveluissa aikaamme vietämme. Facebook on toiminut ”massoille” ikään kuin porttina, jonka kautta on löydetty koko somen ja verkkoyhteisöjen kirjo. Jokaiselle löytyy jotakin.

Toisaalta sosiaalinen media on arkipäiväistynyt. Miten muuten voisikaan olla, kun yli puolet yli 16-vuotiaista suomalaisista käyttää jotain some-palvelua? Kohta tuskin enää puhutaan sosiaalisesta mediasta. Se ei johdu siitä, että sosiaalinen media katoaisi johonkin vaan siitä, että ”sosiaalisista toiminnoista” on tullut itsestään selvä osa kaikkia verkkopalveluita ja varsinaisista some-palveluista kiinteä osa enemmistön arkipäivää.

P.S. Jos katsaukseen valitsemani palvelut ja tilastot eivät riitä, löydät loput taustamateriaalit ja linkit wikistä.2 Responses to “Sosiaalisen median katsaus 09/2013 (esitys)”


  1. 1 Sosiaalisen median katsaus 09/2013 | Kirjastois...
  2. 2 Sosiaalisen median katsaus 09/2013 (esitys) | L...

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: