Verkko-opetuksen suunnittelu ja menetelmät (esitys)

24Tou12

Pidin eilen iltapäivän koulutuksen Oulun seudun ammattikorkeakoulun (OAMK) liiketalouden yksikön opettajille verkko-opetuksesta. Aiheina oli mm. verkko-opetuksen kehittäminen, suunnittelu, pedagogiset mallit, erilaiset verkkopalvelut sekä arviointi.

Osallistujia oli n. 30 ja keskustelu erittäin vilkasta. Kiittäkää toisianne aktiivisesta osallistumisesta! 🙂

Avaa esitys SlideSharessa

Koulutukseen liittyviä linkkejä:

Tarve opetuksen kehittämiseen ja sen haasteet

Koulutuksessa tuli selvästi ilmi, että motivaatio verkko-opetuksen kehittämiseen ja sosiaalisen median käyttöön opetuksessa on suuri, mutta sitä estäviä tekijöitä on useita. Opettajat kokivat, että OAMK:issa ei ole vielä riittävästi panostettu opetuksen kehittämiseen, eikä asiaa ole johdossa otettu kunnolla tavoitteeksi. Eräs opettaja epäili syyksi sitä, että OAMK ei sijaintinsa vuoksi ole niin kovassa kilpailutilanteessa kuin useat muut ammattikorkeakoulut ja on siksi päässyt ns. liian helpolla, eikä paineita opetuksen kehittämiseen ole ollut.

Toisaalta ongelmaksi koettiin atk-tuen asennoituminen opettajilta tuleviin pyyntöihin – sain sellaisen vaikutelman, että atk-tuen päätökset ja linjaukset eivät perustu opettajien esille tuomiin tarpeisiin. Tämä on tietenkin erikoista, koska nimenomaan opetus on jokaisen oppilaitoksen ydintehtävä ja atk-tuen kuten muidenkin tukitoimintojen pitäisi olla päätöksiä tehdessä sille alisteisia.

Vastaavia haasteita on kohdattu muuallakin. Kultajyvänä tuntuisi olevan sen ymmärtäminen, että pedagogisen ja teknisen puolen täytyy tehdä yhteistyötä. Toivottavasti haasteet saadaan pian ratkaistua OAMK:issa – kovasti tsemppiä kehittämistyöhön!2 Responses to “Verkko-opetuksen suunnittelu ja menetelmät (esitys)”

  1. Nostat esille tärkeän asian, Harto. Juuri näin sen pitäisi olla eli atk-tuen tulisi tukea varsinaista opetustyötä. Keskustelua ja kuuntelua molemmin puolin siis tarvitaan.
    Yksi hyvä esimerkki hyvästä opettajan tuesta löytyy Kemi-Tornio ammattikorkeakoulusta. Kiitos siis eOppimiskeskuksen väelle.


  1. 1 Verkko-opetuksen työkalujen tuomat haasteet ohjauksessa ja teknisessä tuessa | Riikuna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: