Sosiaalinen media mahdollisuutena ja haasteena opinto-ohjauksessa (esitys)

08Tou12

Olin viime perjantaina (4.5.) kouluttamassa sosiaalista mediaa perus- ja toisen asteen opetuksen opinto-ohjaajille Oulussa. Tilaisuuden järjesti Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja paikalla oli n. 60 opoa.

Luennossa käytiin läpi sosiaalisen median perusteita, somea oppimisen tukena, miten nykyaikainen asiantuntija käyttää somea ja millaisia pelisääntöjä tulisi huomioida. Lopuksi pidimme tiiviin learning cafe -työskentelyn (tuotokset Purot.net-wikissä). Keskustelu oli todella aktiivista – josta iso kiitos! 🙂

Avaa esitys SlideSharessa

Iltapäivän aikana tuli esiin, että opinto-ohjaajat ovat olleet eräänlaisessa ”koulutuspaitsiossa” sosiaalisen median suhteen. Keskustelu olikin siksi vilkasta, kun joillakin oli jo paljon kokemusta somesta ja osa vielä pohti, pitääkö sitä edes koulussa opettaa. Minut sai hämilleen kommentti, että ”kun yrityksetkään eivät anna työntekijöidensä olla Facebookissa työaikana, niin miksi me tällaista huonoa asiaa koulussa opetettaisiin”. Vastasin miten osasin (- kaikki yrityksetkään eivät ole vielä kärryillä sosiaalisesta mediasta ja mitä mahdollisuuksia se tarjoaa, toisaalta somen käyttö töissä riippuu työtehtävistä), mutta voidaan ilomielin jatkaa keskustelua aiheesta esim. alla olevassa kommenttipalstassa.

P.S. Aiheeseen liittyen kannattaa katsoa myös reilu viikko sitten pitämäni koulutus rehtoreille: Yhteisöllisyys ja avoin toimintakulttuuri. Ainakin kaikille LUOTI-koulutukseen osallistuneille rehtoreille oli jo selvää, että sosiaalinen media on ja pysyy ja se pitää huomioida myös koulussa – ja mielellään enemmän kuin huomioida: hyödyntää opetuksessa, ottaa käyttöön koulun sisäisessä työskentelyssä, kehittää toimintakulttuuria, lisätä OPS:iin, huolehtia laitteista ja tiloista jne.One Response to “Sosiaalinen media mahdollisuutena ja haasteena opinto-ohjauksessa (esitys)”


  1. 1 Sosiaalinen media mahdollisuutena ja haasteena opinto-ohjauksessa (esitys) | Yliopistot & sosiaalinen media | Scoop.it

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: