Viisi vinkkiä Facebook Timelinesta ja screencast-esimerkki yhteisöllisestä sisällöntuotannosta

16Jou11

Tapahtui eräänä päivänä (tänään) sosiaalisessa mediassa:

1. @tuija kirjoitti Twitterissä:

Talkoot: Viisi tärkeintä asiaa, jotka suomalaisen tulee tietää Facebookin aikajanasta http://muistio.tieke.fi/z287coGsMA #aikajana

2. Seurasi noin 17 minuutin tiivis työskentely em. Etherpad-muistiossa (aikajana tässäkin):

(Klikkaa kuvaa, niin näet screencastin työskentelyn kulusta. Tehty Screencastlella.)

3. Ja tässä ne viisi vinkkiä Facebook Timelinesta (huom. ovat voineet muuttua tämän jälkeen, koska kaikki voivat osallistua):

5. Saat aikajanan täältä: http://www.facebook.com/about/timeline Klikkaa Get Timeline saadaksesi aikajana itsellesi ja klikkaa Publish now, kun olet muokannut tietosi ja olet valmis. Sinulla on seitsemän päivää aikaa ennen julkistamista muokata tietojasi, jotka näkyvät muille.

4. Voit itse muokata sitä ja valita, mitä näkyy muille ja mitä ei.

3. Pääset lisäämään elämäntarinasi varrelta asioita aikajanalle ja kiinnittämään tärkeimmät vanhat Facebook-julkaisusi siihen (tähtimerkintä). Voit myös merkitä julkaisujesi paikat Facebook Places -toiminnolla.

2. Lisää itsestäsi profiilikuvan lisäksi isompi kuva tilaan profiilikuvan taakse ja yläpuolelle, joka kertoo enemmän siitä, kuka olet.

1. Aikajanalla näkyy vain se, minkä olet julkaissut – Facebook ei kavenna yksityisyyttäsi enempää kuin itse haluat.

Kiitos @tuija, @PauliinaMakela ja muut, jotka olitte paikalla anonyymisti! 🙂4 Responses to “Viisi vinkkiä Facebook Timelinesta ja screencast-esimerkki yhteisöllisestä sisällöntuotannosta”

  1. Kiitos, Harto, panoksestasi hankkeeseen! Oli hyvä harjoitus Yle Uutisten uudelle Teemme juttua -formaatilla vielä iltapäivällä

    Valmis juttu tässä (sen alla prosessin aikaisemmat vaiheet linkkinä) http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/12/aikajana_tulee_oletko_valmis_3109749.html

  2. 3 Kaarlo

    Moi! Sain tuon aikajanan toimimaan aluksi ja lähdin selailemaan vanhoja juttuja. Jossain vaiheessa tuli kiire lähteä pois koneelta ja kirjauduin ulos. Miten pääsen takaisin katsomaan vanhoja päivityksiä yms. En löydä mistään mitään palkkia millä pääsisin. En ehtinyt vielä painaa julkaise-nappia ennen kuin poistuin kiireellä ulos..

  3. Kiitos Harto ja kollegat somessa, hyvä koonti aikajanaan siirtymisestä! Linkitin tämän bloggauksen moneen paikkaa Facebookissa. Mielessä pyörii vielä kysymys, miten muutos vaikuttaa sivujen ja ryhmien toimintaan ja mitä niiden ylläpitäjien tulisi huomioida?

    Alaikäisillä päivitykset näkyvät korkeintaan kaverin kaverille, eli heillä ei onneksi kaikki voi vahingossa täysin julkiseksi ponnahtaa. Tosin moni alaikäinen on valehdellyt ikänsä päästäkseen Faceen, joten muutokset tulevat ilmoitetun iän mukaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: