Sosiaalinen media ja ihminen (esitys)

13Jou11

Kävin viime perjantaina Kokkolassa pitämässä otsikon mukaisen esityksen sosiaalisesta mediasta kansalaisopistojen Kanto-seminaarissa sekä sen jälkeen aiheeseen liittyvän workshopin. Kiitokset aktiivisille osallistujille!

Avaa esitys SlideSharessa2 Responses to “Sosiaalinen media ja ihminen (esitys)”

 1. 1 Lasse Vallemaa

  Moi Harto! Viitannen käyttäjämäärädiaasi (5/74) perustellessani uudenlaisen oppimisympäristöajattelun mahdollisuuksia. A) Tn, että opiskelijat käyttävät Facebookia on niin suuri, että sitä ei kannata hukata jo osattavana taitona. B) Murhe on, että opettajat keskimäärin ovat perässä Facebookin käytössä.

  Kiitos hienosta diasarjasta. Lasse

 2. 2 Harto

  Lasse: Kiitos kommentista! Avaan tuota diaa koulutuksissa niin, että jos esim. opettajalla ei ole henkilökohtaista käyttökokemusta some-palveluista, niin se tarkoittaa pitkälti sitä, että ei ole myöskään tietoa ja ymmärrystä, millaisessa ”nettimaailmassa” nuoret toimivat osana jokapäiväistä elämäänsä. Kuitenkin opetuksen tavoitteena on antaa elämäneväitä nuorille, joten olisi hyvä, jos opettajilla olisi edes vähän omaakin kokemusta sosiaalisesta mediasta – tai vähintään pohjatiedot, jotka voi saada osallistumalla aiheen koulutuksiin. Nuoret oppivat kyllä vapaa-ajan somen käytön itsekseen, mutta opitaanko vastuullisuutta, lähdekriittisyyttä, medialukutaitoa omin päin? Siinä on aikuisen/kasvattajan tehtävä.

  Lisää aiheesta aiemmassa kirjoituksessa:
  https://harto.wordpress.com/2011/10/14/koulujen-tietotekniikka-edellakavijyys-ja-uudet-oppimistaidot/


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: