Sosiaalinen media opetuksessa ja oppimisessa (video)

30Mar10

Tein videon sosiaalisen median opetuskäytöstä Avoimet verkostot oppimiseen (AVO) -hankkeeen Tampereen yliopiston ja Hämeen kesäyliopiston osahankkeiden koulutuksia varten. Videon ensimmäinen esityskerta oli tänään. Olin itse mukana webinaarissa seuraamassa omaa puheenvuoroani. Jännä tilanne. 🙂

Seuraavissa koulutuksissa en luultavasti ole mukana, mutta kysymyksiä/kommentteja voi laittaa tänne, Twitteriin tai YouTubeen.

Niin, ja tämä oli siis ensimmäinen tällainen videoni ikinä. Videon tuli olla alle 10 minuuttia. Tekiessä materiaalia tuli monta kertaa enemmänkin, joten lopputulos on melko leikattu ja tiivistetty. Yritin saada sopivasti mukaan teoriaa (alussa) ja esimerkkejä (lopussa). Teknisessä toteutuksessa oli omat ongelmansa kuten asiaan kuuluu: jouduin esim. kuvaamaan kolme kertaa, jotta sekä kuva että ääni tuli (jotenkin) siedettävällä laadulla talteen. Seuraavalla kerralla osaan sitten paremmin.One Response to “Sosiaalinen media opetuksessa ja oppimisessa (video)”

 1. No, ihan selkeä video noin ensimmäiseksi : ) Ihan käytännön kysymys: Oliko apunasi kuvaaja tai miten hoidit kameran käytön? Olemme kuvanneet koulussa ihan tavallisella digikameralla esim. kieliryhmäläisten näytelmän ”Der Weihnachtsmann wird verschwunnen”. Oli hauskaa ja on sitten käytettävissä vaikkapa uusille vanhemmille kielen valintaillassa. Mutta ihan käytännön vinkkejä sitä kaipaisi, että välttyy turhalta soheltamiselta yrityksen ja erehdyksen mallilla.

  Aloittelua se on täällä perusopetuksen parissa työskentelevälle. Luova tuottaminen on mukavaa ja kohta on alussa kansainvälinen Comenius-projektimmekin, jolloin yhteydenpito on ihan välttämätöntä ja dokumentointi hoituu sitten samalla verkkoon kun teemme osatehtäviä.

  Alku aina hankalaa. Miten saada oppilaat rohkaistumaan kirjoittamaan nettiin asiallista asiaa. Toisten näkösälle tuleminen tuotoksineen ujostuttaa, ja toisaalta on muistettava alaikäisten kohdalla edellytys että on vanhempien lupa tuotosten julkaisuun. Sinänsä erittäin hyödyllistä oppia kasvaville nuorille. Tulevat näitä medioita joka tapauksessa käyttämään.

  Hyviä ideoita.
  Nämä webinaarit ovat tällaiselle työssä kävijälle erittäin tervetulleita. Pysyy ajassa mukana. Sopisi vaikka siihen, kun OPH seuraavan kerran uudistaa käsialoja. Viimeksi uudistus tehtiin vähän hötäkällä ja moni opettaja jäi ilman ohjausta, että miten ne viivat oikein vedetäänkään. Seurauksena oli, että jotkut itsepintaisimmat palasivat vanhaan Salervon mallistoon -50-luvulle : )

  Yksi rajoittava tekijä täällä kentällä on ATK-tuen vähäisyys. Omamme on keskustassa 20 km päässä. Koneiden Adobet ym. uudet apuohjelmat vaativat kuitenkin valtuudet asentaa ne työpisteelle ja päivityksiä silloin sun tällöin. Esim. SKYPE onkin siis vain open kotikoneella… Tietysti vältymme myös haittaohjelmilta, kun emme surffaile ihan missä vain.

  Mielenkiintoisia avauksia. Jatkoa vain nuoret!

  T. Vanhempi ope täällä perustasolla


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: