Sosiaalinen media matkailualalla ja hakukoneoptimointia

23Hel10

Kävin tänään kouluttamassa sosiaalista mediaa Matkailutuotteet verkossa -seminaarissa Kajaanissa. Edit: tapahtuma ylitti jopa uutiskynnyksen. Mukava päivä ja sali täynnä.

Ensimmäisessä esityksessä kävin läpi sosiaalisen median perusteita, sen käyttäjistä tehtyjä tutkimuksia ja käyttöönottoa. Jälkimmäisessä esityksessä pureuduin tarkemmin sosiaalisiin verkostoihin ja niiden hyödyntämiseen erityisesti Twitterissä ja Facebookissa. Esitykset alla.

Toisena kouluttajana oli Ilkka Kauppinen. Matkailumarkkinoinnista kiinnostuneen kannattaa tutustua myös hänen blogiinsa.

Avaa esitys SlideSharessa

Avaa esitys SlideSharessa

Hakukoneoptimointi lyhyesti

Koulutuksessa sivuttiin myös hakukoneoptimointia. Tuli esille, ettei useimmille ole yhtään selvää, mistä on kyse. Siinä on tavoitteena parantaa www-sivuston löytymistä hakukoneissa tietyillä hakusanoilla (=Googlen hakutulossivun kärkeen), ja lyhyesti kerrottuna se tapahtuu näin:

  1. Selvitetään omien tuotteiden ja palveluiden tärkeimmät hakusanat kohderyhmässä
  2. Analysoidaan omat kotisivut: miten hakusanat esiintyvät, mitkä puuttuvat, mitä voitaisiin parantaa
  3. Tehdään tarvittavat muutokset sivustolle, käytännössä siis korjataan mahdolliset tekniset puutteet (esim. otsikot h-tageihin), lisätään hakusanoja sivujen titleihin, kuvauksiin, otsikoihin ja sisältöihin, linkkeihin, sivujen osoitteisiin, kuvien vaihtoehtoisiin teksteihin, lisätään linkityksiä muualta, ajetaan sitemap-tiedosto hakukoneisiin. Samalla kannattaa tarkistaa, että kävijäseuranta ja sen tavoitteet on kunnossa yms.

Homman voi tehdä suhteellisen helposti auttavasti itse, mutta parempiin tuloksiin pääsee ammattilaisten avustuksella. Tämä kaikki käy myös helpommin, jos käytössä on hakukoneoptimointia tukeva julkaisujärjestelmä. Sellainen on esimerkiksi Innowise CMS:n uusin versio, jossa hakukoneoptimointiin on erityisesti panostettu.No Responses Yet to “Sosiaalinen media matkailualalla ja hakukoneoptimointia”

  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: