”Poliisista, päivää” sanoo Tele 2000

08Tam10

Sain tänään puhelun, joka alkoi ”[nimi] poliisista, päivää”. Virallinen, keski-ikäisen miehen ääni.

Kun poliisi soittaa, rehellinen ihminen hätkähtää. Herää kysymys, mitä on tapahtunut, olenko tehnyt jotain väärää, onko tulossa sakkoja, auto varastettu, läheinen onnettomuudessa tms.

Kännykkä kuitenkin kertoi, että soittaja oli Tele 2000. Olin googlannut nimen pari päivää aiemmin, kun sieltä oli yritetty soittaa, ja löytänyt Kauppalehden keskustelun aiheesta. Kyseessä on helsinkiläinen puhelinmyyntifirma. En kuitenkaan ehtinyt kuulla, mitä he tällä kertaa olisivat olleet myymässä, sillä kerroin kuulleeni heistä ja esittäydyin bloggaajaksi. Opin aikanaan Directa-casesta, että huijareista kannattaa kertoa netissä. Ilmeisesti vastapuolellakin on opittu jotain, sillä tuon jälkeen puhelu loppui lyhyeen.

Rehellinen yritys olisi vain tyytyväinen nettinäkyvyydestä. Puhelinmyyjille ja varsinkin huijaukseen perustuville sellaisille nettikirjoittelu on pahinta mitä voi toivoa. Nämä kun näkyvät nopeasti googlessa. Ja kun sana leviää, yhä useampi jää hätkähtämättä, kun ”poliisi” soittaa. Myynti pienenee ja lopulta rikosilmoituksia satelee, kun huijaukseen narahtaneet huomaavat tulleensa jymäytetyiksi. Tämäkin toiminta on jatkunut jo ainakin pari vuotta, joten soiton saaneita lienee tuhansia. Vaikka toiminta olisi laillisella pohjalla, niin aloitusspiikki on selvä valhe.

Tele 2000:n osoitteena on postilokero. Käyntiosoite ja jopa yksi henkilönnimi kuitenkin löytyy YTJ:stä. Liikevoitto löytyy ainakin vuosilta 2007-2008. Firmalla on myös verkko-osoite tele2000.fi, mutta ymmärrettävistä syistä toimintaa ei mainosteta kotisivuin.

Olisi kiinnostavaa tietää, onko poliisi antanut luvan nimensä käyttöön tällaisessa tarkoituksessa. Poliisi kun kuitenkin on yksi arvovaltaisimmista ja luotetuimmista ”brändeistä” ja siten tehokas väline myyntityössäkin.

Mainokset


8 Responses to “”Poliisista, päivää” sanoo Tele 2000”

 1. 1 erkka

  No huhhuh. Mikähän meininki niillä nyt on.

 2. 2 Juke

  Poliisina esiintyminen on rikos. Pitää ottaa tiedot ylös jos tommonen puhelu tulee. Avaa poliisin sivuilta nettilomakkeen ja täyttää sen siinä puhelun aikana 🙂 Ei mee sekään aika hukkaan…

 3. 3 L

  Poliisina esiintyminen on aina rikos ja siitä pitää ehdottomasti tehdä aina rikosilmoitus. Lisäksi kannattaisi tuoda juttu tiedotusvälineiden tietoon. Esim. iltapäivälehdet olisivat varmasti kiinnostuneita taatusta lööppimatskusta. Myöskin Hesarit ym. uutisoivat usein tämän tapaisia juttuja.

 4. 4 KATI AAVA

  ÄLKÄÄ VAIN MISSÄÄN NIMESSÄ MENKÖ TELE2000 NIMISEEN FIRMAAN TÖIHIN. SE ON HUIJAUSFIRMA. TYÖNTEKIJÄN PALKKA ON 20% MYYNNISTÄ (POHJAPALKKAA TMS. EI OLE). ELI JOS MYYT VAIKKAPA 4000€:LLA KUUKAUDESSA PALKKASI ON 400€/KK. ONKO TUO PALKKA??????
  ET VOI JUURIKAAN ENEMPÄÄ MYYDÄ, KOSKA TUOTTEET OVAT NS.KANNATUSILMOITUKSIA JA HINNALTAAN 60€-110€. KÄYTÄNNÖSSÄ MYYT ENIMMÄKSEEN KUUDENKYMPIN ILMOITUKSIA JA JOS TUURI KÄY, NIIN SAAT MUUTAMAN ISOMMAN (110€).
  kati

  • 5 kommentoia

   Niin, kaikki ei ko. työssä pärjää, mutta ”joustavalla” moraalilla varustetut kusettaja nilkit kyllä, vai mitä?

 5. 6 Poliisi Palmu

  Toiminta on ihan luvallista ja laillista. Kyseinen yritys myy poliisin eri kerhojen valtuuttamana. Tällä toiminnalla kerhot (mm. poliisin) saa rahaa toimintaansa ja hyvin monet ihmiset työpaikan jossa on kelvollinen palkka jos soveltuu alalle ja on valmis tekemään töitä. Kaikki eivät tässä työssä pärjää mutta ne jotka pärjäävät hankkivat hyvin.

 6. 7 lööppi MOT

  Eiköhän laillisuuden raja ole jo ylittynyt puulaakista ja niiden häirinnästä poliisin nimissä tehdään jo rikosilmoja viikottain kautta maan kaikki sen takia että yrityksen pomo ei ahneuksissaan ole satsannut toimivaan asiakaskoordinaation ja oikean puhelinmyyntifirman luomiseen vaan tuhlannut rahat ostelemalla taloja Floridasta ja matkustelemalla.
  Kun firmalla ei ole asiakaskoordinaatiota niin saman ilmoittajan ilmoitus voi olla samassa lehdessä jopa kymmenen kertaa ja asiakas joutuu kielteisen puhelinmyyntitarjonnan kohteeksi.

  Jos firman johtaja entinen vakuutusmies Pentti Virta olisi satsannut vaikka yhden Norjan kalareissunsa firman kehittämiseen ja yritys olisi saanut toimivan yhteisen yksinkertaisen asiakortiston vältyttäisiin väärinkäytöksiltä ja häirinnältä firma on saanut mainosta viime kesänä esimerkiksi tässä esimerkki puuttuvata koordinaatiosta

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288482190685.html

  Kun Virta ei ole satsannut toimivan systeemin luomiseen niin siksi firma vaihtaa osoitetta ja nimeä alvariinsa entinen Tele 2000 on nyt Scanetto Oy
  Huvittavinta koko asiassa on se että jotkut poliisiyhdistykset on kusettamisessa mukana. Firma tekee nk yksinkertaisia tapahtuma-julkaisuja viranomaisten tapahtumiin ja asiakkaden maksusuoritusta vauhditetaan lähettämällä ensimmäinen maksuvaatimus Gothian perintäkirjeella, Scanetto tekee mm Sylva,kehtiysvammaiset ja palomiesten ja poliisien kisalehtiä. Firma käyttää Uudenmaan halvinta painotaloa ja yleensä lehdet on täynnä kirjoitusvirheitä ja asiakkaitten puhelinnumerot on vedetty tarkoituksella väärin. Tuote on huono ja lehden levikki on huono noin 800-1000 kpl ja lehti jaetaan siinä ilmoittajille. Lehdykäisellä ei ole mitään mainosarvoa ja ainoata hyötyä mistä siinä ilmoittaja maksaa on se että hetken päästä ilmoittelijat saavat uuden tukun soittoja uusiin firman lehtiin aina häirintään saakka. ”Tuki” mikä menee varsinaiselle kohteelle on hävyttömän pieni esimerkiksi pesäpallomailat viranomaisten pesäpallon SM kisoihin Virta rohmuaa itse suurimman osan

  Pentti Virta on tehnyt sopimuksen poliisien yhdistysten kanssa että maksaa könttäsumman yhdistykselle ja loput voi pitää itse jotta suurimmalta varainkäeryshuijaukselta vältyttäisiin tässi identtinen tapaus
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014073018529752_uu.shtml

  Yksi poliisien yhdistys uudeltamaalta joka touhusi Virran kanssa joutui talousrikospoliisin tutkintaan

  nyt kun asiakkaat ovat tajunneet että Virta on se sama kusettaja joka touhusi Tele 2000:lla niin ilmoittajat lehdistä ovat kaikonneet.

  Lopputuloksena kuluttajiin ja yrityksiin kohdistuvaa häirintää poliisin nimissä,
  esiinnytään poliiseina ja luodaan mielikuvia että lahjoitus ohjautuu lyhentämättömänä poliiseille vaikka totuus toinen. Tuote on huono eikä ilmoitustilojen hintavaatimukset ole realistisessa linjassa eli petoksen tunnusmerkistöt täyttyvät. Virta heitteleekin mielellään myyjistään rikosilmoituksia jos on tullut väärinkäsityksiä asiakkaiden kanssa. Scanetto ei nauhoita asiakaspuheluita eli riita-tilanteissa on aina sana sanaa vastaan.
  Nyt kun firmalla on vaikeuksia saada enää täysjärkisiä työntekijöitä niin se yrittää rekrytoida yhteiskunnan pohjajätettä toimimaan omissa kodeissaan eli etätöinä esiintymään poliiseina.

  • 8 jarmo

   Scanetto myy K9 koirapartio lehteä polisikoiran aitona alkuperäsenä lehtenä joka on Poliisikoirakoulun lehti sanoat että poliisikoira lehdestä
   soitellaan ihmiset luulevat että on alkuperäinen poliisikoiralehti sitten
   kun saavat lehden niin onkin K9 koirapartio lehti ja pettymyksen voi jokainen arvata.Heidän pitäisi sanoa että K9 koirapartion lehden merkeissä soitellaan ettei mene puurot ja velli sekaisin asiakaalle
   Asiasta on Scanetolle sanottu ja selvitetty asiaa ,mutta kuuroille korville.
   Jos joku haluaa mennä tähän firmaan töihin niin mielipiteeni on
   kiertäkää tämä kusetusfirma kaukaa
   T:kokemuksen omaava


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: