Web-pohjaiset projektinhallintaohjelmat (päivitetty esitys)

04Mar09

Pidin tänään opiskelijoille lyhyen katsauksen web-pohjaisista projektinhallintaohjelmista (alla). Käytin pohjana vuoden takaista esitystä, mutta koska ohjelmat olivat kehittyneet vuodessa, sitä piti samalla päivittää.

Muutin ex-PBwikin tilalle Wikispacesin. Se toimi esimerkkinä siitä, että projektinhallintaohjelmana voi käyttää myös wikiä. Wikispacesin monipuolisuus ja muiden palveluiden upotustoiminnot takaavat sen, että käyttömahdollisuudet eivät lopu kovin äkkiä kesken. Sen rinnalla voi käyttää myös Scrumya – kunhan pitää osoitteen ei-julkisena.

Vuosi sitten Producteev oli vasta suljetussa beta-testissä, mutta nyt se on valmis. Siinä projektinhallintaohjelma on mietitty konseptina täysin uusiksi web 2.0 -tyyliin. Ominaisuuksista täytyy vähän tinkiä, mutta tilalle saa karkkikäyttöliittymän, jossa tärkeimmät – eli projektin tehtävät – ovat pääasiana. Suosittelen tutustumaan.

Basecampista löytyy nykyään ilmainenkin vaihtoehto, johon saa yhden projektin ilman liitetiedostoja ja rajoittamattomasti käyttäjiä. Sen rekisteröitymislomake on hyvin piilotettu, mutta tässä suora linkki. Tätä käytän itse.

Kotimaisessa LumoFlow’ssa saa nykyään ilmaiseksi rajoittamattomasti käyttäjiä ja projekteja, kun vuosi sitten ne oli vielä rajattu. Hienoa kehitystä! 🙂

Zoho Projectsia voi suositella vain todella vaativaan käyttöön. Ohjelmasta löytyy lähes kaikki, mitä web-pohjaiselta projektinhallintaohjelmalta voi toivoa. Extrana paketissa tulee Zohon toimisto-ohjelmat, joilla voi luoda dokumentteja lennosta. En varmasti vielä edes löytänyt kaikkia toimintoja. 😉

Avaa esitys SlideSharessa6 Responses to “Web-pohjaiset projektinhallintaohjelmat (päivitetty esitys)”

 1. 1 Pate

  Nykyään ohjelmistoja on paljon. Mielestäni hyvä ajantasalla oleva vertailu löytyy osoitteesta http://projektinhallinta.info/ (ovat kylläkin maksullisia). Tuolta kuitenkin itse valitsin testiin tuon suositellun Dapulsen.

  • 2 Harto

   Kiitos kommentista. Jutussa olevat ovat tosiaan kahdeksan vuoden takaa. Kaikki niistä ovat edelleen saatavissa ja vain kehittyneet, mutta nykyään valikoimaa löytyy paljon enemmän.

   Hyviä uudempia ilmaisia sovelluksia ovat esim.
   Trello https://trello.com/
   Todoist https://fi.todoist.com/
   ja tietenkin Slack https://slack.com/ joka tosin on enemmänkin projektiviestintään kuin itse projektinhallintaan.

   • 3 Pate

    Trelloa kokeiltiin, mutta ominaisuudet eivät ihan riittäneet. Todoistiin täytyy ihan mielenkiinnosta tutustua, mutta tuo testissä ollut Dapulse on kyllä ollut erittäin hyvä ja otettiin siihen nyt trialin jatkeeksi ihan maksullinen paketti. Näppärä, kun viestitntäkin hoituu automaattisesti kaikkien projetissa mukana olevien kesken ja visuaalisuus tekee projetien seuraamisesta erittäin selkeää. Ainakaa tähän mennessä mitään ei ole päässyt unohtumaankaan, status-ilmoitusten ansiosta.

   • 4 Harto

    Kiitos kokemusten jakamisesta!


 1. 1 Tweets that mention Web-pohjaiset projektinhallintaohjelmat (päivitetty esitys) « LEHMÄTKIN LENTÄIS -- Topsy.com
 2. 2 Verkko-opetuksen suunnittelu ja menetelmät (esitys) « LEHMÄTKIN LENTÄIS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: