Web-pohjaiset projektinhallintaohjelmat (päivitetty esitys)

04Mar09

Pidin tänään opiskelijoille lyhyen katsauksen web-pohjaisista projektinhallintaohjelmista (alla). Käytin pohjana vuoden takaista esitystä, mutta koska ohjelmat olivat kehittyneet vuodessa, sitä piti samalla päivittää.

Muutin ex-PBwikin tilalle Wikispacesin. Se toimi esimerkkinä siitä, että projektinhallintaohjelmana voi käyttää myös wikiä. Wikispacesin monipuolisuus ja muiden palveluiden upotustoiminnot takaavat sen, että käyttömahdollisuudet eivät lopu kovin äkkiä kesken. Sen rinnalla voi käyttää myös Scrumya – kunhan pitää osoitteen ei-julkisena.

Vuosi sitten Producteev oli vasta suljetussa beta-testissä, mutta nyt se on valmis. Siinä projektinhallintaohjelma on mietitty konseptina täysin uusiksi web 2.0 -tyyliin. Ominaisuuksista täytyy vähän tinkiä, mutta tilalle saa karkkikäyttöliittymän, jossa tärkeimmät – eli projektin tehtävät – ovat pääasiana. Suosittelen tutustumaan.

Basecampista löytyy nykyään ilmainenkin vaihtoehto, johon saa yhden projektin ilman liitetiedostoja ja rajoittamattomasti käyttäjiä. Sen rekisteröitymislomake on hyvin piilotettu, mutta tässä suora linkki. Tätä käytän itse.

Kotimaisessa LumoFlow’ssa saa nykyään ilmaiseksi rajoittamattomasti käyttäjiä ja projekteja, kun vuosi sitten ne oli vielä rajattu. Hienoa kehitystä! 🙂

Zoho Projectsia voi suositella vain todella vaativaan käyttöön. Ohjelmasta löytyy lähes kaikki, mitä web-pohjaiselta projektinhallintaohjelmalta voi toivoa. Extrana paketissa tulee Zohon toimisto-ohjelmat, joilla voi luoda dokumentteja lennosta. En varmasti vielä edes löytänyt kaikkia toimintoja. 😉

Avaa esitys SlideSharessa

Advertisements


2 Responses to “Web-pohjaiset projektinhallintaohjelmat (päivitetty esitys)”


  1. 1 Tweets that mention Web-pohjaiset projektinhallintaohjelmat (päivitetty esitys) « LEHMÄTKIN LENTÄIS -- Topsy.com
  2. 2 Verkko-opetuksen suunnittelu ja menetelmät (esitys) « LEHMÄTKIN LENTÄIS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: