Maailma muuttuu ja YLE mahdollistaa

14Hel09

Yle on kaikessa hiljaisuudessa nuijinut pöytään Mahdollistajastrategian. Kuulin siitä Jaikussa.

Strategiassa on puhetta mm. siitä, miten Yle tuo enemmän sisältöjä ”uusiin jakelukanaviin” (onko netti uusi?). Eniten minua kuitenkin kiinnostaa tämä lause:

Yksilöiden tasolla tavoitellaan ympäristöjä ja työkaluja itsensä ilmaisemiseen ja kehittämiseen.

Itsensä ilmaisemisella viitataan huhujen ja tämän uutisen perusteella jonkinlaiseen suomalaiseen youtubeen, jossa olisi muidenkin kuin Ylen tuottamaa sisältöä. Siihenhän ei vaadita kuin Yle Areenan ja A-tuubin yhdistäminen sekä avaaminen muille mediataloille. Tältä osin mahdollistajastrategia vain legitimoi Ylen nykyisen kehityssuunnan.

Itsensä kehittämisellä tarkoitetaan toivottavasti jotain uutta oppimiseen liittyvää palvelua. Eihän se vain ole yksi uusi mediatalon ylläpitämä blogialusta? Mieluummin vaikka avoin oppimisympäristö.

Jaikussa oli keskustelua siitäkin, miten Yle voisi toteuttaa strategiaansa toimitustyössään wikien avulla. Ihme jos sellaista ei vielä ole edes kokeiltu. Senhän pitäisi olla jo intranetien peruskauraa. Enemmän kiinnostaisi yleisölle avoin wiki ja muut yhteistyöalustat, jotka integroituisivat muihin Ylen web-palveluihin.

Ylen tiedotteessa Mikael Jungner hehkuttaa tähän tapaan:

Tuleva menestys erityisesti nettimaailmassa vaatii kansalliselta medialta uudelleenajattelua. Koveneva kansainvälinen kilpailu ja nettimaailman ilmaisuuden perinne vaativat uusia innovaatioita, uutta asennetta ja uutta yhteistyötä.

Tässä olen prikulleen samaa mieltä. Älykästä ja ennakkoluulotonta.

Sub sole nihil nove. Eli ei kuitenkaan mitään uutta, sillä tämähän on suunta, johon maailma on muuttunut Internetin alusta alkaen. Open source, wikipedia, sosiaalinen media jne… Ja tulevaisuudessa vain kiihtyvämmällä vauhdilla. 🙂No Responses Yet to “Maailma muuttuu ja YLE mahdollistaa”

  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: