Suomen Parhaat Verkkosivut

13Hel08

Sähköpostiin tuli jo toisen kerran tällainen ”KUTSU”:

Hei!

Verkkosivujen SM-kilpailun järjestelykomitea tutustui www.innowise.fi sivuihin, ja valitsi ne alaltanne kilpailuun kutsuttavien sivustojen joukkoon.

Järjestelykomitean mielestä sivustonne on: moderni ja selkeästi toteutettu.

Toivomme että osallistutte mukaan Suomen Parhaat Verkkosivut-kilpailuun 2008! Kilpailumme on uudistunut, nyt yleisö voi äänestää parhaita www-sivustoja ilmaiseksi koko vuoden ajan netin kautta, ja joka kuukausi eniten ääniä saaneet sivustot palkitaan.

Vuoden lopussa tuomaristo valitsee jälleen vuoden parhaimmat sivustot. (jatkuu…)

Onhan se imartelevaa, että arvostetaan, ja olen samaa mieltä mitä moderniin ja selkeään toteutukseen tulee. Mutta, mutta… Kun ”kilpailuun” tutustuu lähemmin, osoittautuu, että huvista pitäisi maksaa 140 e tai 190 e + Alv 22%. Luonnollisesti me Kutsutut pääsemme mukaan edullisemmin – vain 120 eurolla. Yksityisille kilpailu on ilmainen. Joka kuukausi äänestetään eri sarjojen voittajat.

Mikä tämä tällainen sitten on? Vain yksi nettimainoskampanja lisää, jota pyöritetään maksullisen ”kilpailun” muodossa. Epäilemättä tuottaa näkyvyyttä kilpailun ”sponsoreille” (=mainostajille) ja rahaakin sen verran, että toiminta kannattaa.

Kun kuukausittaisia osallistujia on vain joitakin kymmeniä, eikä osallistumiseen vaadita kuin laskun maksaminen, mistään ”SM-kilpailusta” ei tietenkään voi puhua. ”Järjestelykomitea” kuulostaa lähinnä yhden sanan vitsiltä. Kyllä tässä pienimuotoista tietämättömien yritysten harhaanjohtamista on nähtävissä.

Varsinkin kohta ”valitsi ne alaltanne kilpailuun kutsuttavien…” osoittaa vastaanottajan älykkyyden aliarviointia. Veikkaan että yritykseni toimialalta ”valittujen” osuus lähentelee 100%:ia kaikista niistä, joiden kotisivut ja sähköpostiosoite on onnistuttu löytämään. On myös melko häpeämätöntä kutsua spämmäämistä ”kutsuksi”.

Tällaisia ”kilpailuja” oli 90-luvulla pilvin pimein. Pyöritin teininä itsekin yhtä sellaista. 🙂 Sittemmin ne hävisivät pois. Onneksi. Vaikea käsittää, miksi kukaan enää 2000-luvulla edes haluaisi voittaa tällaista ”kilpailua”. Sillä ei olisi mitään imagoarvoa yritykselle, kun kilpailulta puuttuu uskottavuus. Erikseen on sitten oikeat kilpailut, kuten Grand One, joita arvostetaan alan piirissä ja joissa arvioinnin tekee nimekäs tuomaristo.

En liitä tähän linkkiä spämmin mainostamaan kilpailusivustoon, jotta en parantaisi sen PageRankia Googlessa. Halukkaat löytävät sivuston, kun kirjoittavat osoitteeksi otsikon sanat ja päätteeksi .com.17 Responses to “Suomen Parhaat Verkkosivut”

 1. 1 PerttuT

  Kyllä se Grand Onekin on enemmän viihdettä ja hyvät bileet kuin vakavasti otettava skaba 🙂

 2. 2 Harto

  Njoo, mutta puhtaasti kilpailuna eri tason juttu kuin tämä Suomen Parhaat Verkkosivut.

 3. 3 Johannes

  Hohhoijjaa. Itsekin törmännyt tähän vitsaukseen. Järjestelykomitea oli käynyt firmani sivuilta koko referenssilistan läpi ja lähettänyt kaikille saman kutsun. Muutamat asiakkaat älysivät kusetuksen ja tarkistuttivat asian allekirjoittaneelle, mutta osa osallistui kilpailuun.

  Itse olen vähän huonossa välikädessä. Tavallaan asiakkaalleni jää hyvä kuva omasta webbisuunnittelusta (kun oikein kutsutaan kilpailuun), mutta toisaalta tekisi mieli varoittaa koko asiakaskuntaa.

  Eittämättä hyvä business sivuston pyörittäjille, mutta melko moraaliton rahankeräys noin websuunnittelijan mielestä.

 4. Sinun tulisi olla tyytyväinen tuohon sivustoon, koska päädyin tänne tuon SM-kilpailun kautta. Etsin Googlen kautta jotain kilpailuun liittyvää kun eräällä koirasivulla oli tuomariston palaute mikä kuullosti ihan pätevältä kaikin puolin. Tosin nopeaa latausaikaa en voisi kyllä sanoa sielläkään olevan kun kännynetillä olen liikenteessä.. 😀

  Ja jos ei halua tukea sivuja linkein niin kannattaa käyttää rel=”nofollow” ja arvostetut botit eivät seuraa linkkiä eikä anna siitä bonuksia.

 5. Huvikseni yksityishenkilönä tuota kokeilin ja viimeistään lopussa alkoi naurattamaan. Pitäisi pistää joku banneri sivulleni ilmaiseksi.. WTF? Jos kyseessä olisi vähänkään rehti systeemi niin tuommoinen kalastaminen olisi kyllä unohdettu kokonaan. Tuolla ei saada mitään äänestyksiä sivulleni vaan se päätyy vain heidän sivuilleen – ja hakukoneet kiittää. Helvetin ovela systeemi kyllä loppujen lopuksi jos kaikki osallistuneet aina moisen linkittää. Pitääpäs mennä tsekkaamaan mitä MuroBBS tästä tuumaa. :]

 6. 7 Harto

  @WhiteWolf:
  Ole tyytyväinen, kun saat sen bannerin sivuillesi sentään ilmaiseksi, eikä sinun tarvitse maksaa siitä kuten yritysten. 😉

 7. 8 PerttuT

  Papukaijamerkki pitäisi kyllä myöntää järjestävälle organisaatiolle nokkeluudesta. Rehellisestä yritystoiminnasta tuossa ei ole kyllä kyse, mutta ahkeria ovat olleet.

  Vierityspalkissa on myös jatkojuttua aiheesta nyt:
  http://vierityspalkki.fi/2009/08/23/rahastuksen-makua-websiterace-com-ja-suomen-parhaat-verkkosivut/

 8. 9 Shmii

  Valitettavasti moni menee koukkuun tuohonkin ”huijaukseen”. Itse tulen aina pysyttelemään siitä kaukana, ja lähinnä säälittää yritykset, jotka hehkuttavat osallistuvansa siihen ja pyytävät vaikkapa vielä asiakkaitaan äänestämään. Ei kiitos.


 1. 1 Kuinka saada 50 000 kävijää blogiin? « LEHMÄTKIN LENTÄIS
 2. 2 Rahastuksen makua: Websiterace.com ja Suomen Parhaat Verkkosivut – Vierityspalkki.fi
 3. 3 Tweets that mention Suomen Parhaat Verkkosivut « LEHMÄTKIN LENTÄIS -- Topsy.com
 4. 4 Nova Trotters Oy / Suomen parhaat verkkosivut -kilpailu näyttää varoittavaa esimerkkiä « LEHMÄTKIN LENTÄIS
 5. 5 Vau, mikä uhkaus! – Mediablogi
 6. 6 Suomen Parhaat Verkkosivut -kilpailu uhkailee nettikirjoittajia poliisilla | s1t.net
 7. 7 Juho Makkonen - Sanainen arkku » Suomen parhaat verkkosivut vs Grand One ja Suomen parhaat työpaikat
 8. 8 Yritys, älä hanki ikävyyksiä sosiaalisessa mediassa! « LEHMÄTKIN LENTÄIS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: