Google osti Jaikun

09Lok07

Google & JaikuVain päivä sen jälkeen, kun ehdin kehua Jaikua, Google osti Jaikun. Aika hyvä ajoitus. 🙂 Uutisesta voi lukea täältä ja onnittelut voi pistää tänne.

Suomalaisittain kyse on TODELLA suuresta uutisesta web 2.0:n saralla. Google ei osta mitä tahansa. Kauppahintaa ei kerrota, mutta on selvää, että Jaikun perustajista Petteri Koposesta ja Jyri Engeströmistä tuli ensimmäiset suomalaiset googlerikkaat.

Uutisessa kerrotaan myös, että uusien käyttäjien liittymistä rajoitetaan, jotta saadaan resursseja vapaaksi Jaikun seuraavan version kehittämistä varten:

That said, new user sign-ups have been limited for the time being. The idea here is to enable our team to get right to work with Google’s engineers on delivering a new, better service to you as quickly as we can instead of spending our efforts on optimizing the current back-end.

Odotan todella suurella mielenkiinnolla, mitä Jaikun ja Googlen yhteistyöstä syntyy. Toivottavasti eivät kuitenkaan hukkaa yksinkertaisuutta edistyksen alttarille… Tuskinpa, Google kuitenkin osaa nämä hommat paremmin kuin yksikään toinen firma.

Mutta mitä Google tällä kaupalla tavoittelee? Arvuuttelua ja keskustelua aiheesta löytyy Robert Scoblen blogista.

P.S. Uskalsin lisätä tuon kuvan, kun YLE:kin teki niin.

P.P.S. Minulla on jaossa 5 Jaiku-kutsua, jos haluat päästä kokemaan sen, josta jopa Google on valmis maksamaan. Lähetä sähköpostia hponka ät gmail piste com.One Response to “Google osti Jaikun”


  1. 1 Google+:n kävijämäärä romahti jo syyskuussa – Jaiku lopetetaan « LEHMÄTKIN LENTÄIS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: