Mozilla Lightning 0.5 + Google Calendar

28Kes07

lightning.jpgTänään ilmestyi Mozilla Lightningin versio 0.5 eli puolikas. Numerointi tarkoittaa sitä, että ohjelman kehitys on nyt puolimatkassa ennen kuin julkaistaan 1.0 eli varsinainen ”ensimmäinen” versio. Ominaisuuksiensa puolesta Lightning 0.5 kuitenkin vastaa hyvinkin monen muun ohjelman 1.0-versiota. 🙂

Lightning on siis Mozilla Thunderbird -sähköpostiohjelmaan liitettävä kalenteri. Yhdessä näiden kahden ohjelman on tarkoitus tarjota ilmainen (open source) vaihtoehto Microsoft Outlookille. Eli samassa paketissa on sähköpostiohjelma (tuki myös RSS-syötteille ja uutisryhmille), osoitekirja, tehtävälista ja kalenteri. Jo aiempi Lightning 0.3 onnistui tässä hyvin, mutta uusi 0.5 -versio lisää pakettiin erään todella mielenkiintoisen toiminnon: nyt Lightningia voi käyttää yhdessä Google Calendarin kanssa. Tähänkin asti Lightning on tukenut verkkokalentereita, joita voi olla käytössä jopa monta samaan aikaan, mutta kaksisuuntainen liitos Google Calendariin on jo ihan eri tason ominaisuus.

Pikaisen testailun perusteella uskallan suositella Lightningin ja Google Calendarin käyttöönottoa. Tämä on juuri sitä, mitä olen halunnut: ilmainen ja hyvä kalenteri sekä työpöydällä että verkossa, aina ajantasalla. 🙂

Asennuskin oli helppoa ja nopeaa:

  1. Mozilla Thunderbird ilmoitti käynnistettäessä Lightningin uudesta versiosta. Päivitys onnistui ilman että itse tarvitsi tehdä mitään. Noh, asetuksista (integroitu Thunderbirdin asetuksiin) oli muutettava viikko alkamaan maanantaista.
  2. Löysin release noteseista tuen Google Calendarille, hain Thunderbirdiin Provider for Google Calendar -lisäosan ja asensin sen.
  3. Loin uuden kalenterin Google Calendariin.
  4. Loin uuden kalenterin Lightningiin ja määrittelin sen verkkokalenteriksi, muotona Google Calendar, ja annoin sille Google Calendarin XML-tiedoston osoitteen (löytyy Google Calendarista kalenterin tiedoista).
  5. Se oli siinä.

Vielä kun saisi kännykän kalenterin samaan synkroniin, mitä jo lupaillaan Lightningin kotisivulla.3 Responses to “Mozilla Lightning 0.5 + Google Calendar”

  1. 1 Tiina

    Googlen kalenterista saa kyllä muistutukset kännykkään. Sen lähemmäs synkronointia ei vielä ole päästy.

  2. Vaikuttaa hyvältä tämä Lightning. Kännykän ja Google kalenterin synkronointiin on olemassa pari ratkaisua, joista http://www.goosync.com/ vaikuttaa parhaalta testin perusteella. Ilmaiseksisin saa synkronoitua seuraavat 30 päivää. Jos haluaa monipuolisemman synkronoinnin homma maksaa muutaman kympin vuodessa.


  1. 1 Firefox 3+Delicious.com sekä Thunderbird 2+Lightning 0.8+Google Calendar+GooSync.com « LEHMÄTKIN LENTÄIS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: