Yhteysvirhe – 3G notkuu

31Tou07

Kun yritin tiistai-iltana soittaa Nokia E70:lläni, ruutuun ilmestyi teksti ”Yhteysvirhe”. Kokeilin uudestaan, sama homma. Siinä vaiheessa aloin ihmettelemään, onkos viestikapulassa vikaa vai mikä on.

Kokeilin vielä parin päästä uudestaan, ei toiminut. Ei myöskään DNA:n asiakaspalveluun soitettaessa.

Sammutin luurin ja käynnistin uudelleen, ei toiminut.

Otin akun irti ja laitoin takaisin. Ei toiminut vieläkään.

Googletin aiheesta ja yhteysvirheen syy selvisi melko nopeasti: 3G-verkko. Ilmeisesti kyse on siitä, että 3G-verkossa on enemmän käyttäjiä kuin resursseja. Tai jostain vastaavasta. Virhe on melko yleinen ja esiintyy kuulemma usein samoissa paikoissa.

Miten on edes mahdollista, että kännykkäoperaattori tarjoaa 3G:tä useammalle kuin mitä verkko kestää? Kuulostaa aika pahalta suunnitteluvirheeltä, sillä tuskinpa 3G:n käyttö ihan tuossa tuokiossa on lisääntynyt. Varmastihan 3G:n käyttöä on seurattu tiiviisti ja kehitystrendi on ollut näkyvissä. Jotain on siis mennyt pahasti vikaan. Eikä tämä koske vain DNA:ta, vaan googletuksen perusteella samanlaisia ongelmia on kaikkien operaattorien käyttäjillä. Onko niin, että 3G:tä on myyty halvalla, jotta saataisiin lisää käyttäjiä, ja nyt kun siinä on onnistuttu, ei ole enää varaa lisätä verkon resursseja?

3G:n ohella yhteinen nimittäjä ”Yhteysvirheelle” on Nokian kännykkä. Jotkut ovat raportoineet, että vika on poistunut vaihtamalla Sony-Ericssoniin. Kummallista. Eikö Nokia osaa tehdä kunnollisia 3G-puhelimia, jotka sietävät verkon kuormittumista? 3G:n yhteysvirhe ei saisi missään tapauksessa estää käyttämästä kännykän perustoimintoa: normaalia soittamista.

Vian saa ”korjattua” omasta luuristaan, kun määrittää puhelimen asetuksista, että käytetään vain GSM-verkkoa. Eli tällä hetkellä voin käyttää hienolla 3G-älyviestintälaitteellani vain normaalia GSM-verkkoa ja olen estynyt käyttämästä hienoja 3G-palveluita. 😦 Taidanpa kysyä DNA:lta, paljonko he hyvittävät tästä laskussa.

Sääliksi käy niitä käyttäjiä, jotka ovat hankkineet 3G-puhelimen kytkykaupalla voidakseen nauttia paljon markkinoiduista uusista palveluista, mutta eivät nyt voi edes soittaa kännykällään. Ilmeisesti virhe aiheuttaa myös sen, etteivät muut voi soittaa sinulle.

Sinänsä tietysti positiivinen ongelma, että 3G:n käyttö lisääntyy, mutta ei sen näin pitäisi mennä, ei todellakaan!

Lisätietoja ja muiden käyttäjien kertomuksia esim. täältä: http://www.omasana.fi/jaakko/1204

Edit: Lisätään vielä se, että yhteysvirhettä on tullut jo ennen tätäkin, mutta se on mennyt nopeammin ohi.4 Responses to “Yhteysvirhe – 3G notkuu”

  1. Olen lukenut viime aikoina tosi paljon ärtyneitä tilityksiä tuosta asiasta, mutta olen säästynyt pahemmilta pykimisiltä. Itse kuulun kiinteähintaista datakaistaa ahmivaan pieneen vähemmistöön.

    Tero irvailee kytkyluurien ostajien motiiveille: ”Onko siis looginen johtopäätös se, että 3G-kytkypuhelimia ostetaan muusta syystä kuin datapalveluita varten? 3G-kännyköiden erinomainen akunkesto ja verkkojen luotettavuus kenties?” (http://lehto.net/blogi/2007/05/datapaketteja-on-viel-harvoilla.htm).

  2. 2 Fachi

    Juu paiskoin jo puhelinta lattiaa ku luulin sen menevän rikki. Toimi heti ku vaihdoin 2 geehe. Kiitti tästä

  3. 3 jarppi

    Kiitoksia tuosta tiedosta että, vaihtaa sen gsm tilaan, en ois ite tajunnu sitä. nyt puhelin taas pelittää


  1. 1 Yhteysvirhe & DNA:n asiakaspalvelu « Lehmätkin lentäis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: