Flickr käyttöön

02Maa07

flickr_logo_gammav12.gifEduFeed kurssilla käytämme Flickr-nettikuvagalleriaa kurssin aikana kännykällä otettujen kuvien varastopaikkana. Minulla on ollut jo pitkään mielessä, että ottaisin Flickrin käyttöön, mutta tätä ennen se on jäänyt tekemättä. Nyt sen kuitenkin tein ja siirsin vanhoilla kotisivuillani olleet kuvat sinne.

Tuoreimmat Flickriin laittamani kuvat näkyvät tuolla oikealla alhaalla. Tosin ne eivät ole tätä kirjoittaessani tuoreusjärjestyksessä, koska siirsin kaikista vanhimmat kuvat (hääkuva ja yo-kuva) viimeiseksi, joten ne näkyvät nyt muka tuoreimpina. 🙂

Kahden päivän Flickrin käyttämisen jälkeen olen taas hiukan vakuuttuneempi Web 2.0:n ja Ajaxin hienoudesta. Ei sillä, ettenkö olisi ollut jo ennestäänkin vakuuttunut. 🙂 Tosin Flickrin käyttöliittymässä olisi paljonkin parannettavaa, mutta kyllä se silti hyvä on ja Ajaxia käytetään enimmäkseen järkevästi. Esimerkiksi se, että kuvien otsikoita ja kuvaustekstejä voi muokata melkein missä näkymässä vain, on kätevää: käyttäjä ei ole sidottu vain yhteen käyttötapaan, vaan voi käyttää ohjelmaa sillä tavalla kuin itselle tuntuu luontevimmalta. Käyttäjälle, joka on tottunut perinteisen kankeisiin käyttöliittymiin, se voi tietysti tuntua aluksi sekavalta.

P.S: Alkaa vähitellen tuntumaan siltä, että kuoppaan vanhat kotisivuni kokonaan ja keskityn vain tähän blogiin.No Responses Yet to “Flickr käyttöön”

  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: